Fitness is een zeer populaire sport die blijft groeien. Omdat fitness veelomvattend is van krachttraining tot aan hardlopen, groepslessen en/of bootcamp is het van belang de juiste schoenen te dragen. Er zijn veel verschillende merken die Fitness-Geest binnen haar collectie heeft. De populairste merken zijn: Nike, adidas en Asics. Deze merken bieden de breedste collectie fitness schoenen en kleding aan. Onderstaand hebben wij een overzicht gemaakt welk type fitness schoenen het beste past bij uw gekozen training in de sportschool.

Cardio schoenen
Tijdens (cardio)fitness moet een schoen vooral comfortabel zitten en stabiel zijn, zeker voor een cardiosessie op een loopband. Kiest u de schoen vooral niet te klein omdat uw voeten kunnen uitzetten door de warmte, daardoor adviseren wij vaak een maat groter.

Krachtsport schoenen
Tijdens zware krachttraining is het van belang dat u goed contact houdt met de grond. Dit betekent géén hardloopschoenen met air of gel. Deze schoenen zorgen namelijk voor veel onbalans. Het beste is om een schoen te nemen met een plattere zool.

 

Dansen
Wanneer u besluit om fitnessschoenen aan te schaffen voor danslessen is het belangrijk dat de schoen geschikt is om ermee op een houten of andere harde vloer te trainen. Let op dat de dansschoenen goed aansluiten bij uw voeten omdat de balans erg belangrijk is bij zijwaartse dansbewegingen. Daarnaast is het van belang dat de schoen soepel is.

Allround schoenen
Zoekt u een schoen voor kracht en cardio? Een schoen waarmee u kunt hardlopen én krachttraining kunt doen. Kijk dan eens bij de fitness- en/of hardloopschoenen van Nike. Deze modellen zijn geschikt voor afstanden tot en met 6 kilometer en bevat een dunnere zool waardoor het contact met de grond optimaal is.

Fitness-Geest advies
Wij willen u adviseren de fitness schoenen niet te klein te kopen. Dit omdat de voeten door de warmte uitzetten. Een andere tip die wij u graag willen meegeven is om geen wollen sokken te dragen om overmatig zweet te voorkomen. Voor de aanschaf van een paar goede en comfortabele sportsokken kunt u ons assortiment sportsokken bekijken.