Op Fitness-Geest richten we ons natuurlijk met name op fitnessartikelen, maar naast fitness is er nog een veel beoefende sport, namelijk; wandelen. Om te wandelen heb je goede wandelschoenen nodig, maar hier later meer over. De wandelsport wordt beoefend door meer dan 1.000.000 mensen. Deze groep is verdeeld over fanatieke en recreatieve wandelaars. De recreatieve mensen lopen gemiddeld 1 of 2 keer in de week, puur om even te ontspannen. De fanatieke wandelaars hebben meestal bepaalde doelen voor ogen, zoals binnen een bepaalde tijd een X aantal kilometers wandelen. Ook trainen zij voor evenementen zoals de Wandelvierdaagse.

Voor dames en heren die wandelen is er één ding het belangrijkst en dat zijn goede wandelschoenen. Een paar nieuwe wandelschoenen kun je natuurlijk in de winkel kopen, waarbij je veel tijd hebt om te passen en uit te proberen, maar online is gemakkelijker. Dit scheelt je tijd en parkeerkosten. Mocht je voor online kiezen, dan raden wij de webshop nieuwe-wandelschoenen.nl aan, dit is een shop met een heel breed aanbod Lowa wandelschoenen. Lowa is het meest populaire wandelschoenenmerk in Nederland en biedt zeer goede wandelschoenen aan van uitstekende kwaliteit.

Dames hebben keuze uit lage en hoge wandelschoenen. Heren hebben dit natuurlijk ook, daarnaast kan er een keuze gemaakt worden tussen leer en kunststof. Leer heeft als voordeel dat het goed vormt naar de voet, echter door de verwerking van leer zijn de schoenen niet waterdicht. Als de schoenen niet van leer zijn, kan er een GTX membraan in worden verwerkt, waardoor ze waterdicht worden. Verdiep je hierin en maak de juiste keuze die bij je past.