Heeft u het goede voornemen om te gaan sporten in het nieuwe jaar? Of misschien doet u dit al wel regelmatig. Wat veel mensen niet weten, is dat u bij de meeste zorgverzekeringen met korting naar de sportschool kan! Zorgverzekeraars bieden hun verzekerden ledenvoordeel om de consument een extraatje te geven. Maar ook een beetje uit eigenbelang. Want mensen die sporten zijn over het algemeen gezonder en hebben minder zorg nodig.

Met korting naar de sportschool
Gaat u naar de sportschool of wilt u naar een sportschool gaan? Dan doet u er verstandig aan om te kijken of uw zorgverzekering ook een kortingsregeling biedt. Voor sommige sporters kan dit een besparing opleveren van €20,00 per maand!Hoe de korting werkt
Iedere zorgverzekering heeft een andere kortingsregeling. Consumentencollectief UnitedConsumers biedt de zorgverzekering van VGZ. Bij deze zorgverzekeraar kunt u gebruik maken van 2 opties:

 Cursus ‘Starten met fitness’:
Via het Gezondheidsplan van Intenz kunt u deze cursus volgen. De cursus duurt 6 maanden en daarnaast profiteert u van de volgende voordelen:
- Geen inschrijfgeld
- Gratis fitheidanalyse
- Professionele begeleiding
- Gratis bewegingsadvies en trainingsprogramma
- Onbeperkt sporten: u traint 6 maanden tegen een speciaal kortingstarief

Ruim 550 fitnesscentra bieden deze cursus aan, er is dus altijd wel een sportcentrum bij u in de buurt.

Fitnessregeling bij BasicFit
Een andere mogelijkheid is fitnessen met korting bij BasicFit. De sportpas van BasicFit is overdraagbaar binnen uw gezin en u kunt bij alle vestigingen in Nederland terecht.  U gaat het abonnement aan voor 12 maanden en u betaalt de abonnementskosten per maand.

Bij andere zorgverzekeraars krijgt u vaak een percentage aan korting op uw sportschoolabonnement. Soms kunt u bij één geselecteerde sportketen terecht, soms bij diverse ketens. Bekijk goed de voorwaarden van jouw zorgverzekering en kom niet voor (onaangename) verassingen te staan.

Bron: UnitedConsumers